Suomen Arkenin historia

Ruotsissa sijaitsevan Arken seurakunnan toiminta Suomessa alkoi säännöllisesti paikallisten suomalaisten voimin syksyllä 2004, jolloin Laila Kahelin alkoi luotsata Helsingissä kokoontuvaa ryhmää. He pitivät viikoittain parantumisopetuksia. Sitä ennen kokouksia järjestettiin Ruotsista säännöllisesti saapuvien tiimien voimin. Tiimitoiminta jatkui säännöllisenä monta vuotta siitä eteenpäinkin, puhuja Ruotsista saapui apujoukon kanssa opettamaan ja palvelemaan suomalaisia Herran seurakunnalle antaman näyn mukaisesti.

"Heikot vahvistamme, sairaat parannamme,
haavoittuneet sidomme, tuomme takaisin
eksyneet ja etsimme kadonneet. Kohtelemme
heitä rakkaudella ja laupeudella."
(Hes. 34:4,16)

Arkenin Helsingin toimipaikkaan kuului pieni joukko uskollisia näynkantajia, ja heidän lisäkseen kokouksissa vieraili muutamia kymmeniä Jumalan Sanan puoleen nälkäisiä ja janoisia suomalaisia. Kokousten lisäksi toimipaikassa alettiin järjestää Anita Björkin ja Anne Kerkon johdolla parantumispäiviä. Henkilökohtaisia esirukouskeskusteluita on myös järjestetty kaikille halukkaille.

Noin kerran vuodessa toimipaikka järjesti yhdessä Ruotsin seurakunnan kanssa Jeesus parantaa ja eheyttää- konferensseja, jotka saavuttivat satoja suomalaisia Helsingistä ja ympäri maata. Viimeisinä vuosia konferensseja järjestettiin myös yhteistyössä kolmen muun seurakunnan kanssa.

Suomen Arken yhdistys perustettiin vuonna 2007, josta lähtien toimipaikka on toiminut omavaraisesti. Yhdistyksen jäsenet ovat kuuluneet Ruotsin Arkeniin ja heidän pastoreitaan ovat olleet Gunnar ja Linda Bergling. Vuonna 2016 Kristiina Erikoinen siunattiin Suomen Arkenin pastoriksi, ja samalla toimipaikasta tuli itsenäinen seurakunta. Se on nyt Ruotsin Arkenin tytärseurakunta, Suomen Arken. Kristiina Erikoinen siirtyi pois tehtävistään tammikuussa 2020.    

Suomen Arken on toiminut erityisesti parantamisen palvelutehtävässä. Vuosien varrella olemme saaneet kuulla monien todistavan, kuinka Jumala on muuttanut heidän elämäänsä ja he ovat saaneet apua monenlaisiin ongelmiin. Suomen Arkenin näky on palvella koko Suomen kansaa. Usein parantumispäiville on tullut ihmisiä kaukaakin, Pohjois-Suomea myöten. Seurakunnan palvelutiimi käy myös puhumassa ja palvelemassa kaikkialla minne heitä kutsutaan.