Vuonna 2004 Piia Waltersson tuli Arken-seurakuntaan aloittaakseen eheytymislinjan.


On niin paljon uutta, kun muuttaa suomalaisena Ruotsiin, hän kertoo. Kieli on uutta ja kaikki muukin on uutta, sanoo Suomessa kasvanut Piia. Siellä hänellä oli vakinainen työ sairaanhoitajana.


-Työskentelin sairaanhoitajana kuukauden ajan, mutta sitten huomasin, kuinka paljon minulla on haavoja ja vammoja sisimmässäni.


Suomalaisessa kristillisessä lehdessä olin nähnyt mainoksen Arkenin raamattukoulusta. Tiesin, että kutsuni oli sekä ottaa vastaan että antaa edelleen kristillistä sielunhoitoa, Piia
kertoo.

Jumala paransi identiteetin

Teini-iässä Piia koki vaikean ja traumaattisenkokemuksen, joka vaikutti niin, ettei hän halunnut tulla naiseksi.

-Arkenissa koin paljon rakkautta. Eheytymislinjalla minulla oli avoin sydän ja paljon kipua nousi
sydämestäni, sanoo Piia. Kävin eheytymislinjan kolme kertaa, yksikään vuosi ei
ollut samanlainen kuin edellinen.

-Jumala paransi sellaisia asioita kuin identiteetti ja seksuaalisuus. Kipu nousi ylös, ja sain tuntea sen pohjaa myöden,sitten Jumala täytti turvallisuudellaan. Prosessi vei paljon voimia. Sanoin Jumalalle,
että halusin olla avoin ja tietoinen siitä, mitä Jumala tekee. Myös ylistyksen aikana raamattukoulussa Jumala paransi minua.

Lapsuusmuistot
nousivat mieleen ja Jumala paransi rakkaudellaan. Piia vahvistui kutsussaan ja
identiteetissään ja Jumala teki hänessä syvän eheytymistyön naisena.

Piia kertoo: -Aikaisemmin olin kysynyt Jumalalta: ”Miksi synnyin naiseksi? Enkö olisi voinut syntyä
mieheksi?” Olin ollut seurakunnassa, jossa oli toisenlainen naisnäkökulma. Nykyään tiedän, että naisella voi olla sekäperhe että hän voi palvella Jumalaa. Pelko miehiä ja avioliittoa kohtaan on poissa. Kohtelen itseäni toisella tavalla. En enää aja omien rajojeni ylitse. Rukoilen juuri nyt paljon tulevaisuuteni puolesta. Piia kertoo, että Arkenin raamattukoulu vaikutti ratkaisevasti siihen, että hän pystyi vastaanottamaan Jumalalta Afrikassa. Samat asiat voivat tapahtua täällä Ruotsissa.


Naisena voin toteuttaa kutsuani vaikka olen naimisissa.
- Eheytymislinjan jälkeen kävin valmentautumislinjan ensimmäisen vuosikurssin, jolloin käytännön harjoittelu merkitsi minulle paljon. Minulla oli edelleen paljon ihmispelkoa ja esimerkisi
kahvitauolla luokkakavereiden kanssa oli raskasta. Selvisin 2-3 minuuttia, sitten alkoi ahdistamaan, ja sanoin, että mun täytyy mennä pois.

Mutta esimerkiksi Jeesus parantaa ja eheyttää-konferenssin aikana täytyi palvella Jumalaa yhdessä sekä
miesten että naisten kanssa. Arkenin opetuksessahan opetetaan että me olemme veljiä ja sisaria Herrassa. On hyvä olla miesten ja naistenkanssa kaikilla alueilla. Harjoittelussa Arkenilla sain
rukoilla sekä miesten että naisten kanssa. On hyödyllistä, että olemme erilaisia. Tulemme itsenäisiksi, emme muistuta jotakuta toista.

Naiseuden eheytyminen on jatkunut monen vuoden ajan, sanoo Piia. Olen parantunut myös erityisesti miespelosta. Minähän olen ollut myös ilman äitiäni pienestä vauvasta asti ja se on ollut kuin suurihuuto sisimmässäni, ikäänkuin suuri musta aukko. Jumala paransi pienen vauvan tarpeen yhdessä hetkessä
rukoushuoneessa. Se on suurinta, mitä Jumala on koskaan elämässäni parantanut, sanoo Piia, joka on nykyään onnellisesti naimisissa ja ja pienen suloisen pojan äiti.

Hyötyä rukousharjoittelusta
Piian sydämellä on käytännön evankeliointi. Hän on viettänyt kolme kuukautta raamattukoulussa
Mosambikissa.
- Oli jännittävää viettää kolme kuukautta Jumalan läsnäolossa, kertoo Piia. Aikaisemmin hän oli
työskennellyt paljon ja päivät olivat olleet täynnä ohjelmaa. Aika Afrikassaoli vastakohta kaikelle tälle.

Mosambikissa hän oppi olemaan toisessa kulttuurissa ja harjoittamaan ammattiaan
klinikalla kerran viikossa.


- Koin myös paljon sielun parantumista ja sain todellisen yhteyden Pyhään Henkeen. Jumala osoitti minulle syvällä tavalla, että olen hänen rakas tyttärensä. Afrikassa oleskelun aikana opin rakastamaan itseäni toisella tavalla. En enää aja omien rajojeni ylitse.