Muun muassa seuraavien kysymysten avulla voit kartoittaa tarvettasi:

Lapsuuden ja  nuoruuden muistot:

Onko sinun vaikea muistaa lapsuuttasi tai puuttuvatko lapsuuden muistosi kokonaan? Tulitko häväistyksi lapsuudessasi tai nuoruudessasi? Onko jokin vanhemmistasi tai sisaruksistasi kuollut kun olit lapsi? Tai oletko kokenut suuria onnettomuuksia tai traumaattisia tapahtumia? Onko sinulla kipeitä muistoja menneisyydestä, jotka yhä kiusaavat sinua?

Olemassaolo:

Haluaisitko olla joku toinen henkilö? Onko sinun vaikea pitää itsestäsi? Toivotko joskus, että et olisi koskaan edes syntynyt? Pakenetko mielikuvitusmaailmaan?

Elämä arjessa:

Hallitseeko jokin käyttäytymistapa sinua? Onko elämässäsi aiheetonta pelkoa? Tunnistatko sisimmässäsi jatkuvaa vihaa? Toisten tuomitsemista tai arvostelemista. Syötkö tai juotko liikaa? Kiusaavatko seksuaaliset mielikuvat sinua? Kärsitkö masennuksesta, stressistä? Tai liiallisesta kunnianhimosta tai alemmuuden tunteista.

Anteeksianto:

Onko sinun vaikea antaa ihmisille anteeksi? Tai onko sinun vaikea itse pyytää anteeksi? Kärsitkö voimakkaasta syyllisyyden tunteesta? Onko sinun vaikea tunnustaa omia virheitäsi?

Tunteet ja tahto:

Onko sinun vaikea uskoa jumalan rakkauteen? tai ottaa vastaan rakkautta toisilta ihmisiltä. Onko sinun vaikea ilmaista tunteitasi tai omaa tahtoasi?

Lista ei ole kaikenkattava, mutta jos tunnistit itsessäsi tai elämässäsi useampia kipukohtia saatat tarvita sisäistä parantumista tai vapautumista.