Tervetuloa Suomen Arken seurakuntaan

Suomen Arken seurakunta on itsenäinen evankeliskarismaattinen kristillinen seurakunta.

Seurakunnan näky

Olemme seurakuntana saaneet Herralta erityisen kutsun ja suunnan , jota kutsumme näyksi, ”levittää Jumalan Sanan evankeliumia pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa koko ihmiselle Pyhän Hengen voimassa, rakkaudella ja laupeudella. Kutsunamme on erityisesti Hesekiel 34:4 pohjalta myönteisessä mielessä ”Vahvistakaa heikot, parantakaa sairaat, sitokaa haavoittuneet, tuokaa takaisin eksyneet ja etsikää kadonneet”.

Haluamme julistaa evankeliumia pelastuksesta, vapautumisesta, parantumisesta ja eheytymisestä Jeesuksen sovintotyön kautta koko maailmalle, koko Kristuksen ruumiille ja sen kaikille jäsenille. Haluamme, että henkilökohtainen rakkausyhteys Jeesukseen eheytyy  ja vaikuttaa sovituksen, parantumisen ja eheytymisen puolesta koko Kristuksen ruumiissa.

Seurakunnan pastorin tehtävässä on 1.5.2024 aloittanut Kari Kurkela

Kari Kurkela (TM) on toiminut 2000-luvun alusta Vapaakirkon pastorina, kunnes hän vaimonsa Ninan kanssa vuonna 2009 koki kutsun lähteä Tukholmaan Arken seurakunnan Jeesus eheyttää ja parantaa Raamattukouluun.

Karilla (56) on yhdessä vaimonsa Ninan kanssa neljä aikuista lasta ja viisi lastenlasta. Karin ja Ninan sydämellä on ollut jo kymmeniä vuosia muun muassa avioliittotyö ja he ovat käyneet yhdessä myös perheohjaajakoulutuksen. Kari on työskennellyt myös nuorisojärjestössä valtakunnallisen koulu-ja nuorisotyön kehittämisen hankkeissa. He ovat molemmat toimineet myös yrittäjinä lähes koko 2000-luvun ajan.

Alkuvuodesta 2023  lähtien Kari koki erityistä  kutsua rukoukseen saadakseen Jumalalta tarkempaa suunnitelmaa elämäänsä. Hän osallistui yhdessä vaimonsa Ninan kanssa Suomen Arkenin parantumispäiviin ja jano päästä lähemmäs armollista ja rakastavaa Jumalaa vain kasvoi. Vuoden vaihteessa toisistaan tietämättä Tukholman Arken seurakunnasta ja Suomen Arken seurakunnasta kutsuttiin Karia Suomen Arken seurakunnan pastoriksi. Kari siunattiin pastoriksi Tukholman Arken seurakunnassa huhtikuun 24. päivä 2024.

Seurakuntatoiminta Helsingissä

Kokoonnumme sunnuntaisin New Life Centerissä Leankatu 3, Pasila, Helsinki. Katso tarkemmat kokousajat ”tapahtumat” painikkeesta.

Parantumispäivät

Tulemme järjestämään edelleen myös päivän mittaisia parantumispäiviä lauantaisin jälleen syksyllä 2024. Tiedotamme niistä erikseen kesän aikana. Voit kuunnella pienet maistiaiset parantumispäivän opetuksista ”media” painikkeesta.

Rukouspalvelutoiminta

Järjestämme rukouskeskusteluja  Leankatu 3.ssa Helsingin Pasilassa. Toimimme raamatullisen sielunhoidon pohjalta. Perustana on usko Jeesuksen sovitustyöhön, Jumalan Sanan voimaan, Pyhän Hengen läsnäoloon ja armolahjojen toimintaan. Rukoilemme Jeesuksen nimessä. Hänessä on anteeksianto, vapautuminen, parantuminen, eheytyminen ja uusi elämä.

Rukouskeskustelu koostuu alkurukouksista, keskusteluosiosta, rukousosiosta ja loppurukouksista. Keskusteluissa palvelee kaksi rukoilijaa yhdessä, toinen johtajana ja toinen avustajana. Rukoilijoilla on vaitiolovelvollisuus.

Rukouskeskustelun voi varata itselleen eri tarvealueilta kuten sairaus, sisäinen paha olo, vaikeudet eri elämänalueilla tai jos haluat vain käsitellä omaa elämääsi.

Rukouskeskustelun (1,5h) maksu on 20€, joka on kulukorvaus. Maksuohjeet saa ajanvarauksen yhteydessä.

Jos haluat varata itsellesi rukouskeskustelun, ota yhteyttä: sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 045 1136000.
Huom: Keskustelu on varattava henkilökohtaisesti itse. Sitä ei voi varata toiselle henkilölle, paitsi jos hän on alaikäinen.

Yhteystiedot Suomessa
Puhelin: 045 113 6000 (puhelu, tekstiviesti tai WhatsApp viesti)
Sähköposti: [email protected] 
Web: www.arken.fi  
Postiosoite: c/o Palomäki, Kontulankaari 3E125, 00940 Helsinki

Vastuuhenkilöt

Suomen Arken seurakunta toimii läheisessä yhteydessä Tukholman Arken-seurakuntaan.

Vastuuhenkilömme ovat:

Pastori Kari Kurkela
Elisabet Rosendal Puheenjohtaja
Kristiina Palomäki
Eija Kivelä
Helena Spring, yhteyshenkilö Ruotsissa

Kristiina Palomäki, Nina ja Kari Kurkela Parantumisen verkoston seminaarissa Muuramessa maaliskuussa 2024

Suomen lainsäädännön mukaisesti hallintomme toimii rekisteröitynä yhdistyksenä Suomen Arken ry. Yhdistyksen sääntöjen mukaan:

  • Tehtävämme on toimia kristillisen evankeliumin tunnetuksi tekemiseksi ja vastaan ottamiseksi koko maailmassa.
  • Raamattu on seurakunnan korkein auktoriteetti opetuksessa ja elämässä.
  • Erityistehtävämme on auttaa heikkoja, sairaita ja kärsiviä ihmisiä.
  • Tehtävää voidaan suorittaa tavallisena seurakuntatyönä tai erilaisina avustusprojekteina Suomessa ja ulkomailla.”